DOCUMENTALS ANOU

Xavi Daura feat. Nous Mamuts

om al set de rodatge de la pel·lícula sobre la vida de l’aztor Antonio Banderas —Andoni (Azdoni)—, cada una de les escenes de la qual correspon a diferents moments d’una mateixa persecució —que no s’atura. Des que neix fins que mor, a l’Antonio el persegueix arguna cosa.

L’Andoni fuig durant tota la trama d’UN DOLENT (un Freddy Krueger a qui han estirat i lligat, com un globus, per formar un Freddy Krueger). COPS DE BOTZINA.

El director insisteix que no hi ha metàfora possible. «Que potser Pizza Hut o el Barça són una metàfora de res? Doncs aquí el mateiz». Les zetes van picant.

Avui toca rodar una escena de persecució. Van per l’època en què l’actor va haver d’interpretar, elevacions blau en tram de gàbia, en Pablo Picasso. Aquí l’anomenen Pocasso, atès que actualment el nom de Picasso està enregistrat de manera que tan sols es pugui dir dins un cotxe. «POCASSO!!!», criden —encesos per la prohibició i, alhora, provant (tan sols provant) d’adequar-s’hi— els pilots i copilots d’aquesta persecució motoritzada.

Al càtering del rodatge (o els aiguamolls, segons l’angle des del qual llegeixis la paraula) se serveix cafè de vespa. De tanta cafeïna, la gent va una mica lupi. Més Ruc que un Jimeno, l’abat (el d’aquest rodatge), demana alguna cosa, l’hi responen, i s’enfada. (Ell. Se’n va, aquell qui pregunta). Després dels cafès de mosca, porta aquells cafès, que es bolquen i vessen —buits— sobre la safata. No dispara ni un Doraemon.

La plataforma per a la qual es roda la pel·lícula és aquell sac ple de nous, a les quals cal prémer per poder veure, en una pantalla situada al fons, com l’Azdón pilota zero metàfores. HI HA ARNA. Fa olor de pallasset. Tot i que la pel·li no entusiasmi, segur que hi haurà segona part: hi ha set de fruit sec.

La idea original de la plataforma era que cada nou tingués a l’interior una petita pantalla amb un programa diferent: Documentals Anou, Més dures que el gas, Nutty Professor, NOva gUinea, Alfredo Landa: anou…

L’escena d’avui és la d’en Pocasso a la persecució. Condueix i pint