EL GRAN LLIBRE DE

Fas molt tard! Passa d’una vegada, bandarra, SEPS! Aquest llampec és ton fill? Oh, no! Quina cara! Com l’oblidaré? Tchy! Ah, tu estigue’t fora, rapat! Ara que ta mare se n’ha anat… Passeu tots dos, hi teniu lloc.

Fa una mica de calor, oi? No, no et preocupis, no n’ets tu, la causa… Aquesta casa fou construïda per colons francesos. Mireu aquí, a la peixera: francesos. I aquí sota. UI, CORREN!

Preneu aquestes caputxes de vímet. Amb aquesta xafogor, a les sis la llar se’ns omple de mosquits i comencen a fer miradetes de carn. Piquen com un àngel i són molt bons imitadors de persones. UI!!! GEPETTO’S RULES O EL GRAN LLIBRE DE LA IMITACIÓ! SE L’HAN LLEGIT! MI-TE’L, AQUELL, COM SUBJECTA LA TASSETA DE CAFÈ!

ÉS MASSA OFENSIU PER A UN HOME.

Ah, el meu refugi… En aquesta sala em deleixo pintant. Si m’ho demanes, admiro la plasticitat faig servir Dacs de l’oli. Aquest quadre? Observa’n les ombres, que ben col·locades. MOU-TE UNA MICA?; eren les teves.

Si reprenem l’exposició, veureu que us convé fer cua per pujar al quadre següent, arrencar-ne el motor i anar-vos-en a casa. Ho veureu pintat en un quadre. Passarem tots el vespre aquí.